Mooie Winst SGO K2

De wedstrijd begon wat rommelig, omdat hun eerste bord speler niet kwam opdagen. Omdat ik gereden had stelde Mario voor dat ik dan op zijn plaats speelde en hij vrijgesteld was. Nadat de klok een tijdje liep en er door de teamleider van de tegenstander flink rondgebeld was kwam er echter een eerste bord speler opdagen. Mario speelde dus op bord 1 tegen iemand met ruim 200 ratingpunten meer. Helaas verloor hij daar.

Op bord twee bereikte Kris met wit remise. Ik heb het helaas niet goed kunnen volgen.

Op bord drie speelde ik zelf. Daar ontstond een complexe stelling die ontstaan was uit een geweigerd Morra Gambiet. Op een gegeven moment kon ik de partij uitmaken met een combinatie. Er was echter iets mis met mijn oog-hand coördinatie. Ik pakte het verkeerde stuk vast! Zonde van een kwartier rekenwerk. Na actief tegenspel en wat foutjes van mijn tegenstander werd het uiteindelijk toch nog remise.

Op bord vier verloor Cor.

Op het vijfde bord speelde Ruud als invaller. Hij kreeg een d4 opening tegen, liet zich verrassen door een agressieve tegenstander en verloor de pion op b2. Ruud vocht knap terug en bereikte een remiseachtige stelling met ieder twee torens. De tegenstander verslikte zich door de torens af te ruilen waardoor Ruud een pion meer op de koningsvleugel had. Dit was voldoende voor de winst.

Mees speelde op bord zes. Na een lange partij wist hij de winst naar zich toe te trekken.

Ook Serge wist op bord zeven te winnen.

Menno had zich op het achtste bord laten zetten om snel klaar te zijn, zodat hij Excelsior-Feijenoord kon zien. Hij opende met zwart met de Caro Kann en kwam in een gesloten stelling terecht. Door wat onnauwkeurigheden werd het uiteindelijk remise en dus 4,5 – 3,5 voor ons.

Arjen Kuin

Back to Top