Bekeren en Bekeren

We bekeren niet verder. Dat als eerste. Vandaag verloren we onze 2 laatste groepswedstrijden en zijn daarmee uitgeschakeld. 

Gedetailleerd ronde 4:
https://knsb.netstand.nl/pairings/view/9052
Gedetailleerd ronde 5:
https://knsb.netstand.nl/pairings/view/9056
Eindstand:
https://knsb.netstand.nl/divisions/view/277
De partijen zijn te vinden in het archief van chess.com, mits ingelogd.

Hulde, en succes toegewenst aan de clubs die verder gaan naar de knock-outfase: dat zijn uit onze groep in ieder geval LSG, Meppel en Woerden.

En het bekeren dan? Zijn we bekeerd tot schaken over internet? Natuurlijk niet! Er gaar niets boven de clubavonden en KNSB-wedstrijden in echte lokalen. We verlangen er allemaal naar.
Ik wil grote dank richten aan de KNSB dat deze bekercompetitie, en eerder de online-competitie georganiseerd heeft opdat we toch hebben kunnen schaken dit seizoen.
Een vervelend voorval voor ons is dat we te maken hebben gehad met een tegenstander, die verbannen is door de website vanwege sterke vermoedens dat het er niet eerlijk aan toeging. Indien dit het geval is, laten we dan hopen dat de betrokken speler deze straf op de juiste manier tot zich neemt en zich later weer aansluit bij onze gemeenschap.
Vandaag hadden we een leuke afsluiting omdat Cor tegen sterke spelers maar liefst 3 uit 4 scoorde! 
Ik mocht zelf een mooie geste van sportiviteit meemaken. In een witpartij kon ik mijn eerste zet niet uitvoeren, terwijl mijn klok wel was gaan lopen. Dat betekende uitloggen, inloggen en opnieuw de partij opzoeken. Al met al ruim 2 en een half minuut verloren gegaan. Wat doet mijn tegenstander: na twee zetten laat hij zijn klok lopen totdat hij evenveel tijd heeft als ik. Zoiets stemt mij dankbaar, en hoopvol.
Nu zijn de competities online afgelopen voor dit seizoen. Dank alle spelers voor jullie enthousiaste inzet!

Rob Hopman-Been


  


Back to Top