Jeugschaken weer geopend!

Tot onze eigen verrassing mag vanaf 1 juni de jeugd weer schaken in buurthuizen, maar volgens NOC*NSF óók in de kerk, zolang we ons houden aan een maximum van 30 mensen. Daarom hebben we vanuit SGO zo snel mogelijk geschakeld en een "Corona jeugdschaak protocol" opgesteld. Het protocol vinden jullie hier onder. Wij verwachten dat iedereen zich hier aan houdt voor de veiligheid van ouders, kinderen en trainers.

 
1) Bij verkoudheidsklachten blijf je thuis.
Dit kan geen verrassing zijn, maar we zeggen het toch met klem. Heb je last van verkoudheidsklachten, kom dan niet schaken. Heb je last van hooikoorts en de bijbehorende klachten? Meld dit dan van te voren. We zijn daarnaast verplicht een gezondheidscheck bij binnenkomst te doen
 
2) We houden 1,5e meter afstand tot de leraren en zoveel mogelijk tot elkaar.
Ook geen verrassing. De leraren en leerlingen houden 1,5e meter afstand van elkaar. We gaan dan ook niét lesgeven uit de boekjes, maar op demonstratieborden om de afstand te bewaren. Houdt ook afstand tot elkaar waar mogelijk. Schaken twee kinderen tegen elkaar? Dan kunnen zij natuurlijk geen 1,5e meter afstand houden, maar toeschouwers wel!
Daarnaast wil ik alvast van te voren met klem benadrukken dat er meerdere mensen in mijn directe omgeving tot de risicogroep behoren. Ik neem deze regel dan ook zéér serieus.

3) Ouders gaan niet mee naar binnen.
Hoewel kinderen niet zo makkelijk besmet raken, geldt dit niet voor de ouders en trainers. Om zowel de ouders áls de trainers te beschermen, moeten de ouders de kinderen afzetten bij de deur.
 
4) We gebruiken de hoofdingang.
De normale ingang wordt tot nadere orde niet meer gebruikt. De hoofdingang geef meer mogelijkheden tot afstand houden en wordt daarom voortaan gebruikt. Dit is de ingang die je ziet als je door het hek komt.
 
5) We wassen de handen bij binnenkomst én voordat we gaan schaken.
Beter hygiëne zorgt dat er een kleinere kans op verspreiding is (en het is ook gewoon veel schoner)!
 
6) We nemen alléén andere kinderen mee als het vooraf wordt goedgekeurd.
We mogen maar met maximaal 30 mensen in de kerk zijn. Dit betekent dat als alle jeugdleden er zijn we ook écht vol zitten en misschien zelfs trainers naar huis moeten sturen. Niet vooraf aangemelde kinderen die geen lid zijn, komen niet binnen. Als een kind van te voren wordt aangemeld, doen we ons best om te zorgen dat ook dit kind mee kan schaken.

7) Waar mogelijk schaken we buiten.
Omdat de kansen op besmetting kleiner zijn in de buitenlucht schaken we als het weer het toelaat buiten. Ons advies is dan ook om eventueel een vest mee te nemen voor de zekerheid. Bij buiten schaken mogen ouders wél op afstand toekijken.

8) Meld je van te voren aan en af waar mogelijk.
Het is voor ons, in deze rare tijden, héél handig om te weten wie er wel en niet komen. Daarom aan jullie de vraag om je van te voren aan te melden. Doe dit via  whatsapp of mail!


We hopen dat ook de senioren snel weer aan de beurt zijn!
Niels van Diejen

Back to Top