Denksportdag Rotterdam Noord

Al jaren wordt de zeer leuke 'Denksportdag Rotterdam Noord' georganiseerd door Peter Nederhand en Adri Helfrich. Elk jaar weten zij er weer een super leuk programma samen te stellen. Naast het schaken wordt er ook aandacht besteed aan de andere denksporten. Oud-wereldkampioen Ton Sijbrands was ook dit jaar weer van de partij en gaf een damsimultaan. Op schaakgebied was er ook voldoende te beleven. Er werd een jeugdtoernooi gespeeld waar ook twee van onze jeugdleden aan meededen, te weten Mijntje en Merlijn Nelwan. Mijntje scoorde een mooie 2 uit 4 en Merlijn wist alle vier zijn partijen te winnen. Als team werden zij 3e op een half puntje van de 2e plaats.







Naast het toernooi kregen de jeugdspelers ook nog training van Thea Lanchava (oud Nederlands kampioene) en konden zij deelnemen aan een examen voor Opstapje 1. Onze beide kanjers slaagden hiervoor! Hun vader Stefan en tevens jeugdtrainer bij SGO was dan ook erg trots op ze.



Daarnaast gaf Machteld van Foreest een simultaan. Het was leuk om te zien hoe onze toekomstige Nederlands kampioene in een rap tempo langs de borden raasde en de meeste aangeschoven schakers volledig kansloos liet. Er waren nog tal van andere schaakactiviteiten. Het leuke van zo’n dag is dat je veel bekenden tegenkomt. Onder andere een aantal oud-leden zoals Julio Araque, Frans van der Heijden, Hans Brobbel en Avakian (waarvan de voornaam even ontschoten is). Kortom een leuke dag voor kleine en grote schakers.



Ronald Verbeek

Back to Top