Overwinning Overschie 4

Het is altijd gezellig in Spijkenisse. SGO 4 wordt altijd getrakteerd op een aardige tegenstander (ongeacht de uitslag). Veel bekenden en deze keer ook met supporter Mario, die vanwege zijn gezondheid liever niet meespeelde, en de dochters van Bram, die de hele avond kerstkaarten zaten te maken. Je kan daar niet vroeg genoeg aan beginnen. Even was het onduidelijk of ikzelf ook een potje zou meespelen, maar Ruud, die sowieso zou komen supporteren, was genegen om mee te spelen. Ik had het achteraf gezien niet beter kunnen doen.

Lang bleef het redelijk gelijk opgaan in Spijkenisse. Om 22:00 uur stond er nog een 0-0 op het bord. Even een rondje langs de borden:
1) Cor zal wel gaan winnen. Komt minimaal 1 stuk voor.
2) Jurriaan is ten aanval getrokken en staat beter.
3) Ruud is dwars door het centrum opgerukt en is klaar voor de invasie.
4) Edwin is in een loopgraven gevecht verwikkeld en staat naar mijn idee iets minder.
5) David staat een pion achter, maar al zijn stukken zijn goed ontwikkeld en heeft het initiatief. De pion zeker waard.
6) Lange tijd stond Bram slecht, maar heeft inmiddels tegenkansen.
7) Martin staat een houtje voor en zal wel gaan winnen. Kwestie van veel vertrouwen in hem hebben.
8) Timo staat helaas een kwaliteit achter, maar probeert nog van alles.

Dan gaat het opeens heel snel. Bram geeft zijn dame cadeau en de ervaring leert dat je dat beter niet kan doen. Ruud komt met een grote glimlach aanlopen. D-day is geslaagd. In de wandelgangen krijg ik te horen dat David aan het combineren is geslagen. Stukwinst en even later het punt. Cor was 2 stukken voor gekomen en dat was ruim voldoende. De dappere Timo kon het niet bolwerken en moest met de witte vlag zwaaien. Tussenstand 3-2 voor, maar echt spannend dreigt het nog niet te worden. Jurriaan staat zeer goed en is nog steeds in de aanval. Edwin en Martin staan beide een kwaliteit voor. Het lijkt richting 6-2 te gaan.

Rond 23:00 uur is Jurriaan door de witte defensie en komt aan alle kanten op de witte monarch afgestormd. Even later heeft hij ondekbaar mat en krijgt de hand toegestoken. Teamcaptain Edwin heeft een toren weggegeven en verliest, en Martin wordt de matchwinnaar. Eindstand 5-3 voor de onzen. Goed gedaan heren!

Ronald Verbeek

Back to Top