Geslaagd Re√ľnie Evenement

Na een paar maanden van plannen, voorbereiden, iedereen uitnodigen en/of weer terugvinden, aanmeldingen en afmeldingen verwerken, inkopen doen, checken en nog meer inkopen doen, de lokale Chinees New Yangtse Kiang en Verhage Fastfood lastig vallen met de bestellingen voor het eten (met dank voor weer het leveren van het werkelijke super lekkere eten en de gereduceerde prijzen) was het afgelopen zaterdag eindelijk zover!

Vroeg opstaan, een bakkie koffie met Monique en Hans (mijn wekservice), de auto ingeladen en hup naar de club om de laatste voor bereidingen te treffen. Erik kwam gelijk met ons aan en zag tot onze verbazing Cor Feelders al voor het pand in zijn auto zitten. Die dacht al we er al om 9.00 uur zouden zijn?? Cor gecharterd om te sjouwen. 10.05 uur kwam de man uit Holten (Jim Klinge) het pand binnen stormen met een grote glimlach, die nog groter werd doordat de koffie gratis bleek te zijn. Even afremmen die man, want hij wilde er gelijk met onze thermoskan vandoor. Ook onze prominente oud-leden Hans Brobbel, Rob Hopman, Johan Quist en mijn oudste zoon Pim waren er al razend vroeg.

Het werd steeds drukker en (bijna) iedereen hielp vlijtig mee om de zalen toernooi klaar te maken. In tegenstelling tot de ene Cor die altijd lekker op tijd is werd de andere Cor al vroeg telefonisch gestalkt door Mario. Wonder boven wonder waren we qua deelnemers aan het seniorentoernooi al redelijk compleet alvorens ik mijn gebruikelijke en zeer korte speech kon gaan houden. Alleen bij de jeugd zat er een flink gat in het aantal aanwezigen. Niels ging maar nabellen. Blijft altijd raar dat sommigen zich opgeven en dan gewoon niet komen opdagen zonder dat even te melden. Ik zal daar nooit aan wennen, maar zal daarin wellicht niet de enige zijn. Erik had inmiddels een zeer aantrekkelijke groepsindeling gemaakt. Omdat bijna ons gehele eerste meespeelde aangevuld met de zeer sterke spelers Johan, Rob en Jim waren de 1e 2 groepen wel van de buitencategorie. (1e groep circa zeer ruime 2100 en 2e groep zo’n 2000 aan gemiddelde rating) Ook in de groepen 3 en 4 waren de spelers erg aan elkaar gewaagd. Jeugdleider Niels bleek erg creatief te zijn. Hij gaf eerst een kloksimultaan tegen de 8 jeugdspelers. Daarna moest hij daar wel even van bijkomen en liet ze doorgeefschaak doen. Ging in ieder geval in een goede harmonie en het was erg leuk om te zien. Zelden zo’n stel enthousiaste schaakkinderen (en Mees, die inmiddels 2 meter lang is en nauwelijks meer een kind is) bij elkaar gezien. Na de lunch speelden de jeugdspelers in 2e groepen een toernooi. In A zaten Chris, Mees, Jaya en Max en in B Lars, Julian, Melis en Dave. Na 2 rondjes was er tijd voor een korte break met broodjes voor de hongerigen. (met dank aan het horecateam bestaande uit Lonneke, Hans en Monique)

Vanwege het strakke tijdschema van de dag ging daarna het toernooi weer snel verder. Inmiddels werd het steeds drukker in het Prachthuis. De nestor van ons genootschap Peter van Steenis zat te genieten van zijn koffie en de sfeer. Jan de Liefde dacht alleen even te komen kijken, maar werd vrijwel direct aan een schaakbord gezet. Als gastheer van de dag had ik redelijk mijn handen vrij gehouden en had lekker de tijd om met iedereen een praatje te maken. En omdat bijna alle spelers van het eerste team van het afgelopen seizoen aanwezig waren heb ik ze allen gevraagd of ze aankomend seizoen weer mee wilde gaan spelen en naar mijn idee waren allen daar wel toe bereid. Weer een zorg minder want dan gaan we een goede kans maken in de promotieklasse om direct weer terug te keren naar de 3e klasse KNSB. Ook zeer goed nieuws valt er te melden, want Rob Hopman bood aan om weer lid te worden en wilde graag ons 1e komen versterken. U begrijpt dat ik hem direct heb vastgelegd!

Het toernooi liep langzamerhand naar het einde en in groep 1 bleek Johan een maatje te groot en scoorde 5 uit 5. In de 2e groep bleek Cor Feelders gelukkig weer zijn vorm en zijn praatjes teruggevonden te hebben. Groep 3 was een prooi voor Mario, een knappe prestatie gezien ook de sterkte van deze groep. En good old Wil won de 4e groep. Helaas kon ik de eindstanden niet meer terugvinden, maar wellicht iemand anders wel op een later tijdstip. Bij de prijsuitreiking kregen alle groepswinnaars een mooie fles rosé. Bij de jeugd had Mees het langste stand gehouden tegen Niels en het hem behoorlijk lastig gemaakt. Ook de andere jeugdspelers gaven goed partij. In het jeugdtoernooi won Kris de A groep en Lars de B groep en kregen daarvoor een medaille. En voor alle jeugdspelers was er een lekkere zak snoep.

Na een korte pauze moest Johan weer aan de bak om op 27 borden een simultaan te geven. Op het eerste bord was er een plek vrijgehouden voor Murphy, die nog steeds flink aan het revalideren is en al een maand geleden aankondigde dat hij zeker aan de simultaan zou gaan meedoen. Net als bij de eerdere simultaan hielden de meeste spelers lang stand en duurde het best een tijdje alvorens de lege plekken konden worden opgevuld met verse krachten. Omdat Johan zijn gezinsleden nog voor onze gezamenlijke maaltijd moest oppikken hadden onze clubtrainer Rini Kuijf weten te strikken om het iets voor 17.00 uur van Johan over te nemen. De beide simultaangevers bleken in een prima vorm te zijn want ze stonden slechts 3 remises toe op 33 partijen aan Murphy, Marcel en Jim.

In de andere zaal werd er nog druk gesnelschaakt door de echte fanaten. Tevens had Erik een 10 tal stellingen oplopend in moeilijkheidsgraad klaargezet waar veel animo voor was om die op te lossen. Ik geloof dat Henk en Cor F de enigen waren die alle oplossingen hadden weten te vinden. Vooral de laatste paar stellingen bleken behoorlijk lastig te zijn. Ook een aantal jeugdleden bleven lang puzzelen en kwamen vaak tot de goede winstweg.

Precies volgens de planning kwam de laatste partij in de simultaan rond 17.45 uur tot een eind (altijd weer die Jim) en kon de grote zaal worden omgetoverd tot een eetzaal. Om exact 18.00 uur kwam de enorme lading overheerlijk eten het pand binnen en kon er worden genoten in goed gezelschap een ruime 30 man van de maaltijd. Na de maaltijd was er tijd en ruimte om even lekker uit te buiken en gezellig bij te kletsen. Rond oud-lid Dick Bothof gingen een aantal jongere ouderen een beetje aan onze stamtafel hangen om eens flink wat herinneringen op te halen.

Leuk om te zien dat ons kleine mannetje Max, maar naar mijn idee een groot talent (niet de enige overigens want ik was ook onder de indruk van de andere jeugdigen), nog steeds aan het schaken was. Eerst met meester Cor van Lennep en later met onze jeugdleider. Toch opvallend want ik heb Max, op het eten na, alleen maar zien schaken. Goede motor erin staan. Na de binnenkomst van de andere leden van de van Lennep clan kon de spelletjesavond echt gaan beginnen. Met een aantal jeugdtalenten, aangevuld met wat ouderen werden er tot groot vermaak van allen (zover ik dat op afstand kon beoordelen) een paar potjes Weerwolven gespeeld onder de bezielende leiding van mijn jongste zoon.

Aan het begin van de dag had Monique aan iedereen gevraagd om foto’s te nemen en die naar mij te appen. Ik was al gedurende de dag gewaarschuwd door het continue gepling dat mijn telefoon maakte en toen ik later mijn berichten checkte had ik 231 apps ontvangen met foto’s. (waarvoor mijn dank) Wonderlijk genoeg was er geen enkele foto van Rini gemaakt. (of gelukt) Rond 23.00 uur begon het Prachthuis iets leger te worden en werd het tijd om de boel te gaan kuisen, zodat ook de volgende huurders weer in een schoon Prachthuis terecht konden komen.

Iets over twaalven was de boel weer op orde en togen wij allen huiswaarts en konden wij terugzien op een erg geslaagd evenement waarin het een genot was om de aanwezige oud-leden, leden en jeugdleden te zien en de goede harmonie waarin e.e.a. had plaatsgevonden. Met dank ook aan iedereen voor hun aanwezigheid en bijdrage om van deze dag een hele bijzondere te maken!

Ronald Verbeek


Eindstanden

Groep 1

 

Johan Quist

5

Erik Brandenburg

2,5

Robbert Fokkink

2

Maurits de Jong

2

Henk Ochtman

2

Rob Hopman

1,5

 

 

Groep 2

 

Cor Feelders

4

Jim Klinge

4

Karel Looymans

2,5

Henri Krop

2

Albert Segers

1,5

Marcel Terluin

1

 

 

Groep 3

 

Mario Dirks

2,5

Cor van Lennep

2,5

Rinus Degeling

2

Hans Brobbel

2

Jurriaan Verbeek

1

 

 

Groep 4

 

Wil de Gids

3

David Prins

3

Jasper van Dis

2

Edwin van Kleeff

2

Pim Verbeek

0

Back to Top