Zware Avond voor SGO 4

Vanwege de tentamenperiode kon SGO 4 in de uitwedstrijd tegen CSV 4 op vrijdag 15-1-2016 niet rekenen op een 3-tal vaste krachten, zijnde, Martin, Mounia en Ricardo. (een redelijke aderlating) Gelukkig beschikt ons team over een brede reservebank en konden wij zelfs met 9 spelers op pad. John was nl. zo vriendelijk om als 1e reserve te fungeren en ging mee voor de support. Helaas ging het echter al vrij snel ging het mis met de onzen.

Mario (1) miste op zet 10 de winnende voortzetting en kwam daardoor 2 pionnen achter. Later in de partij gaf hij ook nog een kwaliteit cadeau en was het vrij snel gebeurd.

Jurriaan (2) kreeg op zet 7 een schijnoffer op f7 (daar horen wij toch te slaan ?) naar zijn hoofd en moest met zijn koning naar d7. De ene pion achterstand werden uiteindelijk 3 pionnen achterstand in een toreneindspel. Maar door actief te spelen raapte hij er weer 2 op en leek het remise te worden tot zijn arme tegenstander Jan zijn toren los liet op een verkeerd veld en hem direct kon inleveren.

Bij Loubna (3) bleef de partij lang in evenwicht en kon het nog alle kanten opgaan tot ze een pionnetje weggaf en de torens van haar tegenstander binnen kwamen zetten. Door een mooie combinatie (vanuit Capels oogpunt) werd de partij in haar nadeel beslist.

Good old Leo (4) had een opponent getroffen die zeer kordaat ten aanval trok, hetgeen helaas al snel een stukwinst en de partij opleverde.

Edwin (5) speelde wederom een goede pot. Hier en daar nog een klein missertje in het begin van de partij, maar die zullen er op termijn ook nog wel uitgeslepen worden. Op zet 36 kwam hij een vol stuk voor en kon de partij uitblazen met nog een stukwinst op zet 37. I.p.v. daarvan gaf Edwin een kwaliteit terug en kwam steeds meer, mede onder druk van de klok, in de problemen met een nul als gevolg.

Ook Oumaima (6) ging het op tot zet 23 waar ze een kwaliteit cadeau gaf. Daarna was de stelling ondanks verwoede pogingen niet meer te houden.

De meest spectaculaire partij werd op bord 7 gestreden door Alex. Een partij met enorm wisselde kansen. Positief is dat Alex conform ons clublied kon inslaan op f7. Een beetje jammer is het wel dat hij dat deed met een pion (nog wel met een flink voordeel) i.p.v. zijn dame. (met een mega voordeel) ondanks 2 stukken achter had zijn opponent een leuk matnetje bedacht en jammer genoeg trapte onze man daarin.

Bram (8) speelde geen slechte partij ondanks een matige pionzet naar f6 in den beginne. Door deze zet kwam zijn loper lang niet in het spel voor en moest Bram in de verdediging alle zeilen bij zetten. Zijn jonge tegenstander bleef Brams stellingen bestoken en uiteindelijk (na wel een gemiste kans) moest hij met de witte vlag zwaaien.

Einduitslag 7-1 voor CSV. Volgende keer beter!

Ronald Verbeek

Back to Top